• Wedstrijdverslag zaterdag 27 januari 2018 Dunamis DS - 2 - VC Blox DS 1

  Afgelopen zaterdag was de topwedstrijd tegen de dames van Dunamis in Goirle, nummer één op de ranglijst, een ervaren en geslepen ploeg.

  De eerste set was aftasten aan beide zijden waarbij de Bloxdames alle zeilen moesten bijzetten om in het spoor van Dunamis te blijven. Halverwege de set stond Dunamis op een comfortabele voorsprong die ze niet meer uit handen gaven.

  De servicedruk van Dunamis was de gehele tweede set dermate hoog dat de Bloxdames niet in hun spel kwamen doordat de pass simpelweg niet op gang kwam. Deze set was dan ook snel afgelopen en moest maar snel vergeten worden.

  Het verhaal van de derde set was ‘ recupereren’ want het harde werken was een uitputtingsslag. Gelukkig bleven de kopjes van de dames omhoog staan en de wil om er een leuke wedstrijd van te maken was nog steeds aanwezig. De eindstand van deze set was een stuk draaglijker dan die van de tweede set.

  Het was rust tussen de sets in, de dames kwamen op adem en aanvoerster Hanna van Esch bracht de ‘kreeft’ uit de vorige wedstrijd nog even in: “oké, we hebben wat stressmomentjes maar we blijven positief en van ieder stressmoment leren we weer wat”. Het leek wel of Hanna in al haar wijsheid de juiste snaar had geraakt bij haar teamleden: De vierde set was een prima set. De passing ging stukken beter en er werd weer aangevallen, normaal gesproken toch het sterke wapen van de Bloxdames. De stand ging de gehele set gelijk op waarbij Blox ook enkele keren op voorsprong kwam. Helaas wist Dunamis door hun ervaring uiteindelijk ook deze set naar zich toe te trekken.

  Door het verlies tegen de nummer één staan de dames met een wedstrijd minder gespeeld nog fier vierde op de ranglijst. De eerstkomende wedstrijd is op donderdagavond 15 februari om 21.00 in Sporthal De Braken tegen nummer vijf op de ranglijst.

  Setstanden:
  25 – 17
  25 – 8
  25 – 14
  27 – 25