Gedeelde buit Blox-dames bij VVC Vught

Gepubliceerd op 13 september 2021 om 10:15

De eerste oefenwedstrijd van het seizoen was een bijzondere wedstrijd: Het was de afscheidswedstrijd van Hanna van Esch, sinds haar prille jeugd een enthousiast en actief lid van de club. Van Esch zoekt het avontuur op in Aruba. Daarnaast speelden twee speelsters hun eerste wedstrijd voor Blox.

Eerste klasseDe jaarlijkse wedstrijden tegen VVC Vught zijn altijd een lust voor het oog: Twee uitermate sportieve ploegen die elkaar weinig ontlopen en vol voor elke bal gaan. Een prima maatstaf dus ook om te kijken waar de Blox-dames stonden nu zij in de eerste klasse uitkomen.

Felle start VVC VughtVVC startte fel en wist via een prima verdediging en dito aanval een voorsprong op te bouwen. Blox was in het begin te schuchter om potten te breken. De aanvallen waren nog niet scherp of geplaatst en de afstemming tussen de dames in de verdediging was niet optimaal. De dames bleven in het spoor van Vught en verloren de eerste set nipt. Mily Jansen, één van de nieuwe aanwinsten, liet verdedigend zien haar mannetje te staan en kwam op Mid langzaam aan in haar element. Nipte setwinst voor VVC.

Servicedruk VVC VughtIn de tweede set ging de strijd weer gelijk op. Aan beide zijden werd fanatiek verdedigd en explosief aangevallen. Hanna van Esch wist op buiten de druk erop te houden terwijl Rachel Spoor in de voor haar onbekende rol op buiten liet zien hier een rol van betekenis te kunnen zijn. De tweede nieuwe Blox-dame, Femke Aerts, liet met haar rust op Mid zien overzicht te hebben over hetgeen aan de overzijde gebeurde en scoort enkele mooie punten. Helaas moest ze halverwege de set licht geblesseerd afhaken. Ondertussen bleef Heidi van Dijk lustig strooien met mooie set-ups waarbij ze ook Sanya Penninx als Dia als vanouds liet excelleren. VVC had echter een enorme servicedruk waardoor zij ook in deze set aan de goede kant van de score bleven.

Blox pakt handschoen opTot nu toe een attractieve wedstrijd met servicedruk, explosieve aanvallen en lange rally’s waarbij beide teams indruk maken met mooie verdedigende acties. De Blox-dames vonden het echter welletjes en slaagden erin om de rollen om te draaien. De uitstekende verdediging van VVC Vught dwong hen om feller en slimmer aan te vallen en daar slaagden alle dames in. Op buiten werd gevarieerder geslagen, op Mid gingen de ballen scherper naar de grond of bekeken geprikt, terwijl Van Dijk ervoor zorgde dat Penninx als Dia regelmatig kon aanvallen tegenover een eenmansblok waar ze dankbaar gebruik van maakte. Setwinst voor Blox.

Applauswissel Van EschDe laatste set was uitermate spannend en werd door Blox omgezet in een 25-23 winst. Bij een stand van 24-23 kreeg Van Esch een applauswissel voor haar laatste wedstrijd. Publiek en tegenstander gaven een staande ovatie.

Al met al een goede test voor beide teams. Bij Blox ontbraken vanwege blessures Daphne Van Meurs en Janne Ariens en de derde nieuweling Lieke Timmermans