• Over ons

  Welkom bij VC Blox

  VC Blox is een fusievereniging die in 2012 is ontstaan uit de Boxtelse volleybalverenigingen Vobo en Blue Smash. De vereniging is nog steeds groeiende. Van jong tot oud, voor elke leeftijd/niveau is er wel een team binnen VC Blox waar je terecht kunt!

  Blox bestaat momenteel uit seniorenteam(s), CMV-teams, jeugdteams en recreantenteams. Hiervan spelen teams competitie via de Nederlandse Volleybal Bond in de regio Zuid.

  Onze teams trainen op maandag-, woensdag- en/of donderdagavond. Alle trainingen vinden plaats in sporthal de Braken.

  Heb je zin om een keertje mee te trainen? Neem dan gerust contact op met iemand van het bestuur. Je krijgt dan snel antwoord van iemand die je meer kan vertellen over niveaus, tijden en andere relevante zaken. Het is makkelijk als je alvast je leeftijd, volleybalervaring et cetera vertelt.

  Mocht je nog meer willen weten? Kijk dan even rond op deze site of neem contact met ons op. 

  Wat maakt volleybal zo leuk?
  Het is een sport waarbij je moet springen, slaan, duiken en rennen. Kortom; je beweegt met je hele lichaam. 
  Zo is Cool Moves Volley (CMV) er speciaal voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Binnen verschillende niveaus leer je stap voor stap volleyballen. Tal van ‘coole moves’ komen voorbij: van de service tot de set-up en van de smash tot het blok en de duik. Elke keer doe je iets anders en probeer je met je team te scoren. Je begint met vangen en gooien, en dat wordt uitgebreid tot drie keer echt overspelen. 
  De CMV-teams spelen 1x per maand op de zondag hun wedstrijden in toernooivorm.

  Bij voldoende belangstelling organiseren we voor de allerjongsten, van 4 tot 7 jaar, de Volleybalspeeltuin. Daarbij kunnen kinderen op een speelse manier kennis maken met de volleybalsport. 

  De oudere jeugd speelt wekelijks op zaterdag in de A-competitie (voor 16 - 18 jarigen, de B-competitie (14 tot 16 jarigen) en de C-competitie (voor 12 tot 14 jarigen).
  Ben je 18 jaar of ouder? Dan speel je mee in de senioren
  competitie; hierbij kan gekozen worden voor de reguliere competitie, waarbij wekelijks op de zaterdag wedstrijden worden gespeeld of voor de recreantencompetitie (Dames en Mix) met wedstrijden op zondag. 
  Ook is het mogelijk op recreatief niveau mee te trainen.

  Wat kost het?

  De kosten hangen af van een aantal dingen: of (en in welke) competitie je wilt spelen bijvoorbeeld. Deelnemers aan de competitie betalen ook een bondsbijdrage, en tevens voor de huur van een wedstrijdshirt.